Historik

Genom åren har Storbandet stått bakom en mängd storheter, gett ut en handfull LP-skivor/CD och arrangerat egna konserter. 

Alla nöjda, Nisse Landgren, bandet och publiken. Det blev precis så bra som vi hoppats. Medlemmarna i bandet var lyriska över att få jobba med Nisse.

Detta var tredje gången för Nisse med Tranemo Storband. Det första besöket gjordes redan 1991 och året gästspel var säkert inte det sista.


Minturnén inleddes i Tranemo med avslutande konsert i Borås dagen efter. 

Nu planerar vi för fullt för 2024. Vi hoppas på att genomföra konserter både på hemmaplan och att få göra några gästspel i regionen.

Lyckade konserter

med Nisse Landgren!

Borås - Kyrkparken 16 augusti -  2023

Kärt återseende med Anneli Axon!

Som en del i storbandets 50-års firande genomfördes en konsert med Anneli Axon. Konserten var en hyllning till Annelis och bandets favoriter. Egenskrivna låtar i helt nya arrangemang varvades med välkända klassiker. 

Anneli har sina rötter i Tranemo men är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och välkända Berklee College of Music i Boston, USA.


Kärleken till storband började i Musikskolans Storband på 80-talet, sedan dess har hon gästat flera storband och så klart även Tranemo Storband.

En fin sommarkväll med mycket folk i publiken.

Tranemo Kyrka -  2023

Storband och Orgel

Ett unikt projekt uppfördes i Tranemo Kyrka. Nyskriven musik av Stefan Pettersson och Magnus Hylander framfördes med storbandet och Franz Spenn på orgel.


Fullsatt kyrka och stående ovationer. Det här projektet hoppas vi verkligen få göra igen!


Se film på Stefan Pettersson - Skummeslöv.

Tranemo Medborgarhus + Sinnenas Hus Borås -  2023

Tranemo Storband plays Pat Metheny

Två konserter hölls med instrumentalmusik av Pat Metheny. Allt arrangerat för storbandssättning givetvis. Under ledning av Juan Ochoa som med med stor passion för musiken fick storbandet att lyfta mot oanade höjder. En konsert i ett fullsatt Tranemo Medborgarhus inledde jubilleumsåret 2023. Inbjudna till Borås Jazzclub gjordes ytterligare ett framträdande för en fullsatt salong.


Här ser du ett klipp från konserten i Tranemo.

I Alla Tiders Storband presenteras storbandsmusiken ifrån sin början fram till idag.

Den mycket uppskattade föreställningen har framförts vid flera tillfällen. Dramatisering väver in en kärlekshistoria i både mänskliga och musikaliska möten.

Johanna Lillvik, Ulrik Arturén/Christer Ohlsson är sångsolister.

Konserten med Syster Sören 2019-03-10 var efterlängtad både av oss musikanter i bandet och av vår publik. Vi ser det nästan som en nystart som verkligen gav mersmak. 


Här ser du en klipp på Bohemian Rhapsody!